martes, 7 de junio de 2011

CURT.DOC


Els curtmetratges que van tenir la ocasió de veure reflecteixen entre tots quatre una certa relació amb el concepte de frontera. Alguns curts com Wagah o On the line s’aproximen més a aquesta idea ja que els documentals, ens parlen d’això en concret.

Wagah mostra la peculiar cerimònia que fan els soldats indis i pakistanesos al pas fronterer entre aquests països. Els dos bàndols fan una mena d’exhibició de força com si fos una desfilada de soldats. La gent assistia a aquest acte com a mode de festa, i es prenien el peculiar ritual amb un cert humor.

L’altre curt que té molt a veure amb el concepte de frontera és On the line, que mostra el treball dels vigilants de la frontera entre Mèxic i els Estat Units. El documental es basa en la vigilància que prenien en la zona més extensa del desert entre països, ja que és un lloc molt habitual per a l’arribada d’immigrants. Aquest curt és bastant impactant per el fet de que mostra com una mare que vol creuar la frontera amb el seu nen petit, es abatuda a tirs per un vigilant.

Els altres dos curtmetratges son més llunyans a aquesta idea de “frontera”. 52% segueix a una nena d’uns 10 anys que vol accedir a una escola molt bona de dansa. Les nenes que volen entrar-hi han de obtenir una nota superior al 52% i en aquest fet estaria la idea de frontera, un límit per poder entrar o quedar-se fora.

I per últim, tenim Slaves, que ens mostra la historia d’un nen i una nena que van ser segrestats per bandes contrabandistes de l’Africà. Aquest documental també és molt impactant, ja que parla del maltracta a que estant sotmesos els nens esclaus testimonis reals, i això que està rodat amb imatges d’animació. I això és la peculiaritat d’aquest curt, fet amb àudio original però amb imatges de dibuixos.

Aixo seria un petit resum dels quatre curtmetratges en el que tots ells, tenen una relació, gran o petita, amb el concepte de frontera.

martes, 31 de mayo de 2011

Miquel Martí i Pol

http://ballmustang.glogster.com/miquel-marti-i-pol/

http://www.ballmustang.glogster.com/miquel-marti-i-pol/

martes, 3 de mayo de 2011

Em quedo amb Tot i Res.

La veritat és que mirant la majoria de diaris de la web i comparant-los una mica amb el nostre, no trobo que el nostre sigui tant dolent. Més bé, tot el contrari. Trobo que el nostre és un dels millors que hi ha penjats.
Molts diaris no han acabat ni tan sols la portada i han fet un títol sense pensar-hi massa. A part la organització de les entrades, dels articles i dels títols no està molt bé. Cosa que en el nostre en la meva opinió ens ha sortit bastant bé. 

Un altre tema son el tema dels articles. Com és un diari per estudiants trobo que em escollit molt bé els temes perquè son temes que interessen als joves d’avui dia. Temes con la Formula 1, el gran moment del barça, l’ensenyament al nostre país, el treball i sobretot el que esta més de moda: el "facebook".

En definitiva, en la meva opinió un dels diaris més ben redactat i organitzat és el nostre. Em quedo amb els de la casa, TOT I RES!

martes, 26 de abril de 2011

TETRIS

Resum:

Un dels jocs de la infància mes popular que coneguem es el tetris. El tetris es un joc que consisteix a anar fent encaixant unes peces que van caient a poc a poc. Aquestes peces s’han d’encaixar de tal manera que no quedin forats. El problema ve quan avancem de nivell, llavors aquestes peces baixant cada cop mes ràpid a mesura que avancem de nivell.
Aquest joc el podem relacionar fàcilment en el mon de les matemàtiques. Es fàcil d’explicar ja que, igual que al tetris, els problemes principals de no entendre les matemàtiques es dona en la perfecció d’una bona base. En el joc del tetris com ja hem dit consisteix a fer encaixar les peces sense deixar espais, però quan això no ho podem evitar el nostre cos rep una sensació incomoda que ens fa sentir desagradables. Però com les peces continuen caient ens tranquil·litzem pensant que ja ho solucionarem més endavant. Dons en les matemàtiques passa el mateix. Quan no entenem una cosa, la matèria continua endavant i cada cop ens sembla mes difícil perquè primerament no havíem entès la base del tema. Tot això també ho podem identificar en els inicis dels estudis matemàtics: si no tenim una bona base, cada vegada que avancem ens serà mes difícil entendre el que estem fent.

Reflexió:

La meva opinió és que això es molt lògic i que no nomes ens passa en el mon de les matemàtiques. Crec que d’aquesta manera es poden explicar gran part dels problemes de la nostra vida. Una bona base podria ser el secret de gran part del nostre èxit. També penso que si coneixem aquest problema, el que tindríem que fer és prestar més atenció als inicis del nostre aprenentatge.

lunes, 11 de abril de 2011

LES XAFARDERIES DE LA XARXA.

 Facebook deixa sense vida social als adolescents i els que no ho són tant.

Avui en dia la revolucionària xarxa social “facebook” enganxa la gran major part del temps dels joves estudiants i dels no tan joves.

Es diu que per aquest motiu els adolescents del s.XXI deixen de tenir vida social ja que passen moltes hores davant de l’ordinador, però les persones que no són coneixedores d’aquesta xarxa social no saben que realment els internautes tenen una vida "social" molt àmplia, ja que una de les característiques del facebook és exposar i veure públicament la vida de cada un dels teus amics, comentar, parlar, veure fotos i d’aquesta manera tothom que hi participa està molt més informat de la vida de cadascun dels seus amics.

“Facebook” ens permet visualitzar el perfil dels coneguts i així saber on viuen, quins gustos tenen, veure les seves fotos, els seus germans, pares... Tot això que ara trobem tan divertit i entretingut, també comporta els seus problemes. En aquestes xarxes socials, les persones sense adonar-nos deixem informació personal i, sovint, compromesa. I no ens n'adonem perquè estem tan cecs amb l’entreteniment que suposa veure la informació dels nostres amics que, potser nosaltres també fiquem, només perquè ells ho han fet.

El tema de la popularitat també influeix molt. Aquestes xarxes són tan extenses i  estan tant en la boca de tothom, que sembla que si no en tens quedes com si estiguesis passat de moda.

En fi, aquest món també es compromès i s’ha de vigilar amb la informació que compartim amb els demes i deixem a la vista de tothom.

domingo, 20 de marzo de 2011

Espais per el segle XXI


Espais per el segle XXI

Activitats

Lectura:

1.- Els sistemes de fotocatàlisi eliminen de l’aire els microorganisme i virus.

2.- Els immobles sostenibles són aquells habitatges que proporcionen salut, productivitat i confortabilitat

Analitza:

3.- Perquè estalvien energia i productivitat i això fa que el seu preu original es compensi al cap de pocs anys.

4.- L’ acumulació de substàncies tòxiques com el radó, fongs o humitat.

5.- Ens passem més del 80% del nostre temps dins dels edificis

6.-  A Espanya hi ha 25 milions de vivendes, de las que la meitat supera els 30 anys, i el 25% el mig segle. El 70% de les 1,7 milions d’oficines esta per sota dels criteris de eficiència energètica i un altre 85% te greus problemes de salubritat.

7.- Si reforméssim el 25% del parc residencial i terciari, es reduiria la importació de petroli a Espanya en quasi 6.500 milions d’euros. Baixarien en 860 milions de tones les emissions i es crearien mes de 500.000 llocs de treball. En una obra nova, s’aconseguirien estalvis energètics superiors al 70%.

8.- S’ha de comprar un aparell de ventilació de l’aire. L'aparell en qüestió inclou fluxos d'aire que entren des de l'exterior, mitjançant un filtratge d'impureses, i altres que surten des de l'interior. Hi ha dos tipus: els que recuperen només calor i els que, a més, recuperen humitat ". I així, l'aire que respirarem serà més sa. Un pot pensar: val, , molt , però segur que és car. Res d'això: la inversió inicial es situa entre els 1.000 i els 3.000 euros per a un recinte en el qual habiten unes cinc o sis persones (una oficina petita o una casa familiar) i la inversió es recupera en tres o quatre anys.

9.- Varis factors: els components de l’atmosfera exterior(nitrogen, contaminació..) i els produïts a l’interior(pintura, humitat, la impressora).

10.- Poden ser cancerígens i poden contaminar de manera radioactiva.

domingo, 13 de marzo de 2011

Les estadístiques del F.C Barcelona

 Temporada 2009/2010                                   
Gols
98
Peu dret
49
Peu esquerra
37
Cap
12
Altres
0
Remats
584
Peu dret
276
Peu esquerra
220
Cap
87
Altres
1
Targetes
84
Grogues
76
Vermelles directes
6
Vermelles per doble amonestació
2
Altres dades

Fores de joc
133
Pilotes Perdudes
2741
Pilotes Recuperades
2910




 Dades actuals del 3 febrer del 2011:
Goles
68
Peu dret
35
Peu esquerra
29
Cap
2
Altres
1
Gols en contra
11
Remats
346
Peu dret
184
Peu esquerra
142
Cap
19
Altres
1
Targetes
38
Grogues
36
Vermelles directes
1
Vermelles por doble amonestació
1




El Barça, el millor equip d’aquests temps, no para de superar records.

Ha sigut campió d’hivern superant l’estadística de punts adquirits, cap altre equip els havia aconseguit abans a sumat 68 gols en 20 jornades.
En les taules següents podem observar una sèrie de dades, del que va fer tan a la temporada 2009/2010 com a les jornades que porten del 2010/2011:
Com podem veure comparant les taules, estem a mitja temporada i el barça ja ha fet una tercera part dels gols que va fer la temporada passada. També cal destacar els remats a porteria, que també superen la meitat i les targetes, que no arriben ni a la meitat de la temporada passada.
Estem davant d’un barça que pot batre tots els records. 

martes, 18 de enero de 2011

Mares Doula

Les mares doula són dones que interveixen ajudan a altres dones durant el part i els primers mesos de l'embaràs. Les doules faciliten el part de les dones donant suport, protecció i acompanyament, en el moments més difícils, als nadons que acaben de neixer.

martes, 11 de enero de 2011

Kurt Schmidt

Kurt Schmidt, un home de 73 anys ha viatjat durant 24 anys pel mar amb el seu vaixell Nicole. 

Va deixar tot el que tenia: la seva agencia, els seus pisos, el cotxe... Tot això per embarcar-se 24 anys a viure una experiència que ell considera com la millor decisió de la seva vida. En el seu viatje va tenir moltes aventures, dolentes i bones. Va estar a punt de morir per culpa de les tempestes però ell va seguir. Considera basicament que tenim que aprofitar la nostra vida, que em de deixar de banda la rutina per viure la vida aprenent cada dia i fent el que realment desitjem.